Buurtpreventie
Schouwen van de wijk

Schouwen van de wijk

Als bewoners van de wijk Zalmplaat en Meeuwenplaat, weten wij wat er speelt. De gemeente, politie en handhaving pakken een deel zelfstandig op. Echter is input vanuit de wijk noodzakelijk om wijkgericht te kunnen werken.

Een aantal keer per jaar gaat Buurt Bestuurt Zalmplaat & Meeuwenplaat de straat op om de wijk te schouwen. Waar letten wij dan op?

Leefbaarheid
De openbare ruimte is van iedereen. Samen moeten wij dat leefbaar houden. Het even gebruiken van de stoep of het achterpad voor het opnieuw betegelen is geen probleem. Als het er na een half jaar nog staat en er worden meer dingen gedumpt in het groen, dan moet er iets gebeuren. Door regelmatig te schouwen is duidelijk wat er net staat en wat al langer.

Heel
Iets wat al kapot is, daar is het risico van dat dit verder gesloopt gaat worden. Buiten dat het een verloedering is, kan het ook gevaarlijk zijn. Speeltoestellen welke kapot zijn of lantaarnpalen waar bedrading van zichtbaar is melden wij direct bij de gemeente.

Veilig
Het veilig houden van de wijk is een breed begrip. Vaak denken mensen aan overlast of criminaliteit. Het veilig houden is ook zorgen dat niemand ten val komt. De meeste mensen willen in een groene wijk wonen. Na jaren zijn boomwortels zo groot geworden dat ze nu voor problemen zorgen. Door het tijdig maken van meldingen, kan de gemeente zorgen voor een rechte stoep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *